BOFiP - Belgische Organisatie voor Fibromyalgie Patiënten

Wat is BOFiP en wie zijn wij?

Wat doen we?

Samen met enkele lotgenoten en hun partners hebben wij de Belgische Organisatie voor Fibromyalgie Patiënten opgericht, kortweg BOFiP. Met onze v.z.w. willen wij ons profileren als een open en eerlijke organisatie.

Fibromyalgie is een 'niet te onderschatte' en ongeneeslijke aandoening met constante pijnen en een groot deel verschillende symptomen. Alleen weet men nog steeds niet vanwaar ze komen of hoe ze ontstaan.

Ondertussen zijn er een aantal onderzoekteams die wetenschappelijke bewijzen gevonden hebben dat de oorzaak van Fibromyalgie ergens in de hersenen zit, maar zolang deze bewijzen niet door de algemene medische wereld aanvaard worden, zal er ook nog geen behandeling of geneesmiddel voor gevonden worden.

BOFiP wil Fibromyalgie, evenals CVS, meer in de openbaarheid brengen, er aandacht aan geven en er begrip voor vragen. Wij proberen er te zijn voor lotgenoten en hun familie, door hen samen te brengen op bijeenkomsten en hen op de hoogte te houden van alles wat om en rond Fibromyalgie draait. Wij willen helpen bij het tot stand brengen van meer wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van Fibromyalgie.       

Maar daarvoor is er geld nodig, veel geld. Daarom willen wij ons met hart en ziel inzetten om evenementen op touw te zetten, zodat ook wij kunnen bijdragen aan het onderzoek om Fibromyalgie eindelijk te kunnen verlichten of 'wie weet', zelfs te kunnen genezen.

Wij zijn zeer gedreven om groots te worden en hebben de ambitie om een verschil te maken in de wereld van Fibromyalgie. Maar daarom rekenen we ook op jullie steun...

Alvast daarvoor dank.

Reine Dobbeleers, voorzitter vzw BOFiP

 

Wie zijn we?

Reine Dobbeleers
Reine Dobbeleers
Voorzitter / contactpersoon voor lotgenotengroepen
Peter Van Alstein
Peter Van Alstein
Secretaris
Robert Hansen
Robert Hansen
Penningmeester
Emmy de Sutter
Emmy de Sutter
Bestuurslid